My Amplifre 12 used to have seamless preset change now there’s a lag and a strange sound

Discussion in 'Support & Bug Reporting' started by Guitarman411, Jul 17, 2018.

  1. Guitarman411

    Guitarman411 Member

    Joined:
    Jun 27, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    3
    Occupation:
    Guitar repair tech /Musician
    Location:
    Strasburg Pa
    After having my Amplifire 12 for a couple of weeks I tried alot of presets and restored it several times and set it back to factory fresh a couple of times but now I have a strange thing goin on there’s a lag in between preset changes almost sometimes it sounds like it’s shutting off the wah I do use the wah on all my presets and I use a expression pedal for wah only but it’s pretty annoying I love the amplifire it’s simple the best sounding processor I’ve ever had and I’ve had them all some 2 or more of lol anyway am I not doin something right ? It’s the latest Firmware and I used the editor for the update and restore is there something I should do to the unit before I do a update or restore ? Sorry about bein so long winded lol I just need some help thank you
     
  2. Jace Nuzback

    Jace Nuzback Senior Member

    Joined:
    Apr 9, 2017
    Messages:
    1,064
    Likes Received:
    726
    Trophy Points:
    113
    Occupation:
    Product Specialist Atomic Amps
    Home Page:
    Hello,
    Try something for me.
    Unplug the expression pedal(s) and leave them unplugged.
    Reload the factory System Restore file.
    Try the foot switching and see if there is a lag.
    Let me know your results.
    Jace
     
  3. Clint Martin

    Clint Martin Senior Member

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    282
    Likes Received:
    257
    Trophy Points:
    63
    I have the wah in all of my presets . I have the AA6. Your welcome to try some of mine just to see if they work okay with the 12. FWIW I haven't had any issues. I use both expression pedals.
     
  4. Guitarman411

    Guitarman411 Member

    Joined:
    Jun 27, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    3
    Occupation:
    Guitar repair tech /Musician
    Location:
    Strasburg Pa
    Ok I unplugged the expression pedal and I did I the update again then turned it off and on again the I did the factory reset from restore and I programmed a couple presets the first two were fine then after about 6-8 it started again it seems them more I create presets it comes back
     
  5. Guitarman411

    Guitarman411 Member

    Joined:
    Jun 27, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    3
    Occupation:
    Guitar repair tech /Musician
    Location:
    Strasburg Pa
    Sorry it took me so long to get back to you but I have a lot goin on lol
     
  6. Guitarman411

    Guitarman411 Member

    Joined:
    Jun 27, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    3
    Occupation:
    Guitar repair tech /Musician
    Location:
    Strasburg Pa
    Ok thank you very much I will load some of your presets up. You mean the ones you have shared in the share presets right or do you have some others ?
     
  7. Clint Martin

    Clint Martin Senior Member

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    282
    Likes Received:
    257
    Trophy Points:
    63
    Hmmm. Those should work. If not let me know and I'll send you a few that do.
     
  8. Clint Martin

    Clint Martin Senior Member

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    282
    Likes Received:
    257
    Trophy Points:
    63
    Try this one.
     

    Attached Files:

  9. Clint Martin

    Clint Martin Senior Member

    Joined:
    Jan 7, 2017
    Messages:
    282
    Likes Received:
    257
    Trophy Points:
    63
    I'm not concerned if you like the tone at all, but this does use both expression pedals for volume and wah.
     
    DreamTheaterRules likes this.
  10. Guitarman411

    Guitarman411 Member

    Joined:
    Jun 27, 2018
    Messages:
    10
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    3
    Occupation:
    Guitar repair tech /Musician
    Location:
    Strasburg Pa
    Thank you I got it all takin care of when I’m plugged into the editor and change presets with the foot switch it happens but when I’m not plugged into the editor seems to be ok thanks your preset Rocks thank you
     

Share This Page

Share